Connect with us

عقارات

مجموعة كيان العقارية تتعاقد مع روتانا لإدارة وتشغيل مشروع ” كيان كانتارا ” في دبي

Published

on

أعلنت مجموعة كيان، الشركة الرائدة في مجال التطوير العقاري في الشرق الأوسط في مؤتمر صحفي عقدته اليوم في دبي عن تعيين شركة روتانا لإدارة الفنادق، المشغل الرئيس لمشروع الشقق الفندقية “كيان أرجان”. وعلاوة على ذلك، تم تعيين شركة “شابورجي بالونجي” كمقاول رئيسي للمشروع وهي بذلك المسؤولة عن كافة أعمال البناء المتوقع أن تبدأ خلال نوفمبر 2016.

وحضر المؤتمر الصحفي المشترك رئيس مجلس إدارة مجموعة كيان أحمد الحاطي، ورئيس مجلس إدارة شركة روتانا لادارة الفنادق ناصر النويس، و الرئيس التنفيذي لشركة روتانا لادارة الفنادق عمر قدوري، إلى جانب العضو المنتدب – الرئيس التنفيذي لشركة “شابورجي بالونجي” موهان سيني  و رئيس التطوير العقاري لشعاع كابيتال زياد كنعان.

واجتمع ممثلو المؤسسات المشاركة في المؤتمر الصحفي على أهمية قطاع الاستقبال والضيافة والترفيه في جميع أنحاء دول مجلس التعاون الخليجي، والفرص غير المستغلة التي لا تزال متاحة في جميع أنحاء المنطقة ضمن هذا القطاع، مؤكدين على أهمية الجودة والدقة في خلق علامة تجارية مميزة تستند لخبرات طويلة الأمد، وخصوصاً في خضم عائدات النفط المنخفضة، والجهود الرامية إلى خطط التنويع الاقتصادي المرتكزة على قطاع الشركات غير النفطية.

حيث يبدي قطاع الضيافة أداءً قوياً في دول مجلس التعاون الخليجي بشكل عام وخصوصاً في دولة الإمارات العربية المتحدة، إذ بلغ متوسط الإشغال لمرافق هذا القطاع خلال السنوات الخمس الماضية نحو 85٪.

 وتعد شركة روتانا واحدة من أولى الشركات التي أطلقت مفهوم “الأجنحة المتكاملة” في الشرق الأوسط منذ العام 1996، ومن ثم جرى تغيير علامتها التجارية إلى “أرجان للشقق الفندقية من روتانا”.

وتشكل الشقق الفندقية حالياً ما نسبته 21٪ من مجموع الغرف التي تطرحها شركة روتانا، في حين تخطط هذه العلامة التجارية لتوسيع عروضها من الشقق المخدومة لتشمل كافة أنحاء المنطقة وذلك لتلبية الطلب المتزايد عليها خصوصاً لفئة المسافرين من رجال الأعمال والذين يشكلون 64٪ من ضيوف شقق روتانا الفندقية.

 ومن المتوقع أن يصل معدل إشغال الشقق الفندقية المطروحة مؤخراً، نظراً للخدمة الممتازة التي تقدمها مع التصميمات الداخلية الجميلة التي تتمتع بها، إلى 90٪ منذ بداية العام وحتى تاريخه. وما بات أمراً معروفاً لدى الجميع أن برج الشقق الفندقية “كيان كانتارا” والذي يدار تحت إشراف علامة “أرجان روتانا ” التجارية، استحدث توسعات الإقامة الفخمة والمريحة من خلال توفير غرف نوم بمزايا متعددة في الشقق الفندقية المجهزة تجهيزاً كاملاً والمخدومة من قبل طاقم ضيافة مزود بأحدث التقنيات على مدار 24 ساعة، بالإضافة للمرافق الترفيهية الموجودة فيها مثل الصالات الرياضية والمسابح.

 وحتى الآن تم بيع 60% من شقق  البرج السكني في المشروع، فيما ستقوم إدارة البرج بتنفيذ مفهوم جديد يعبر عن التوجه الذي تعتمده الشركة من خلال إقامة توسعات لمرافق الفندق، تتمثل بدمج النمط الفندقي بالشقق المنزلية. إلى جانب إتاحة المشروع للمستأجرين خيار إضفاء الطابع الشخصي الخاص بهم على مساحاتهم المعيشية. ومما لا شك فيه أن الخدمات المقدمة من روتانا، ومتوسط معدلات الإشغال العالية في مشاريع الشركة، وسمعة علامتها التجارية ذات الجودة العالية في جميع أنحاء الشرق الأوسط وخارجه ستكون بمثابة الصوت الذي يتحدث عنها في جلب الاستثمار المربح.

 وفي معرض حديثه عن الشراكة مع مجموعة كيان، قال رئيس مجلس إدارة روتانا ناصر النويس “نحن متحمسون للدخول في شراكة مع مجموعة كيان على مشروع يعد من الأيقونات السكنية الرائعة والشهيرة. ومع أبراج “كيان كانتارا” نحن على ثقة من أن المشروع بحد ذاته سيبهرالزوار، ومن المثير حقاً أن تساهم مؤسستنا في تعزيز نوعية الأداء والرفاهية السكنية ، مما سيضيف لخبرتنا في دبي”.

 من جانبه قال العضو المنتدب والرئيس التنفيذي لشركة “شابورجي بالونجي” موهان سيني ” إن التطوير الذي تحدثه هذه الشراكة سيجعل من مشروع ” كيان كانتارا” أكثر إثارة وجاذبية، خاصة أنها تعتمد على مسارات متعددة من فن العمارة وتشكل دمجاً لمختلف هذه الثقافات، ونحن نرحب بالتحديات التي ينطوي عليها المشروع في سبيل بناء هذه التحفة الجميلة من دون المساومة على الجودة “.

 بدوره قال رئيس التطوير العقاري زياد كنعان “إن قدرة كيان على تقديم مشاريع ذات جودة عالية بشكل مستمر، والدرجة المؤسساتية للمشاريع العقارية التي تنفذها – سواء أكانت سكنية أو تجارية – هي شهادة على قدراتها في هذا السوق”. مضيفاً أن شركة شعاع لديها خبرة صلبة وواسعة في هذا المجال وهي تعمل جنباً إلى جنب مع روتانا في عدد من المشاريع السابقة، كما تقوم بإدارة ثلاثة من المنشآت التابعة لها في المملكة العربية السعودية. معقباً “نحن نتطلع إلى الاستفادة من هذا المزيج الرائع من الخبرات من مختلف الشركات للبناء على ما تقدمه كيان من دعم وتقديم عوائد مجزية للمستثمرين”.

 من موقعه قال رئيس مجلس إدارة مجموعة كيان أحمد الحاطي “إنه لشعور رائع العمل مع هذه العلامات التجارية الشهيرة في قطاعات الضيافة والبناء. نحن نريد أن نبرز لعملائنا أن ما لدى مجموعة كيان لتقدمه لهم من مشاريع ضخمة أكثر من مجرد ما تراه أعينهم، كما نود طمأنة عملائنا في ذات الوقت أن العائد على الاستثمار من هذه المشاريع يحتل رأس القائمة في جدول أولوياتنا”.

 يشار إلى أن مشروع ” كيان كانتارا” يقدم للأفراد المهتمين الفرصة بالاستثمار في تجمع الإسكان الذي سيدار من قبل شركة روتانا، دون أي رسوم إضافية، مع زيادة العائد الكلي على الاستثمار للعميل بنسبة أقلها 8٪ .

 وعن تفاصيل المشروع السكني الجديد، فهو يتكون من برجين، سيتضمن البرج السكني والفندقي أكثر من 700 وحدة في شكل استوديوهات، وشقق تتراوح مساحتها ما بين غرفة نوم واحدة إلى ثلاثة غرف، وبنت هاوس. ولغايات توفير مساحات سكنية مريحة وفخمة، يتيح المشروع مرافق متعددة مثل مساحات التجزئة والمطاعم وقاعات الاجتماعات والصالات الرياضية والمنتجع الصحي.

 انطلق مشروع ” كيان كانتارا ” على مرحلتين في طريق أم سقيم الاستراتيجي في دبي والذي يتحول بسرعة لافتة للرابط الأكبر بين الطرق ومراكز التسوق والمراكز الترفيهية والمناطق السكنية والمعاهد التعليمية، حيث يقع مشروع ” كيان كانتارا” في مكان ينبض بالحياة والحيوية، ويأتي على بعد دقيقتين من شارع الشيخ محمد بن زايد و شارع الخيل ، و على بعد 6 دقائق من شارع الإمارات. فيما تفصله مسافة 5 دقائق عن مول الإمارات و18 دقيقة عن دبي مول بالسيارة.  كما يحاذي المشروع المناطق الترفيهية في دبي مثل الحديقة المعجزة و عالم ” آي إم جي ” للمغامرات والقرية العالمية، كما تفصله مسافة 20 دقيقة عن مطار آل مكتوم الدولي، وبهذا فإن الموقع يقدم لقاطنيه وزواره الراحة والسهولة في الوصول لجميع المرافق ويؤمن لهم بذلك نمط معيشي متكامل.

 يشار إلى أن البرج السكني الذي تم تدشينه مؤخراً يلقى إقبالا كبيراً من العملاء من حيث المبيعات، ومن المتوقع أن يحصل ذات الأمر بالنسبة للشقق الفندقية، حيث انطلقت مبيعات الشقق الفندقية بشكل رسمي خلال انعقاد المؤتمر الصحفي.

 

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

عقارات

AYS Developers breaks a Guinness World Record for the World’s Largest Real Estate Training Session in Dubai

Published

on

By

 

AYS Developers made history in Dubai with over 2500 participants at Grand Hyatt Conference & Exhibition Centre, Dubai

 

 AYS Developers, one of the region’s fastest-rising names in luxury real estate, has officially made history. AYS Developers, in partnership with Dr. Nour ElSerougy, widely known as the Eagle of Real Estate, Innovation Experts Real Estate Institute, and Al Safi Bank, successfully hosted the world’s largest real estate training session, setting a new Guinness World Record at the Grand Hyatt Conference & Exhibition Centre in Dubai.

The event welcomed over 2500 attendees, each registered with individual QR codes and monitored on-site by official Guinness World Records adjudicators. Taking place from 11:45 am to 12:45 pm, the session focused on mastering off-plan sales strategies – particularly in high-growth areas such as Dubai Islands, where AYS Developers is actively expanding its footprint.

The historic session was led by Dr. Nour ElSerougy, widely recognised as the Eagle of Real Estate, and hosted by renowned broadcaster and entrepreneur Kris Fade, the event was a high-energy convergence of knowledge, community spirit, and investment insight. Attended by senior government authorities and prominent real estate stakeholders from across the region, the session concluded with a dynamic panel discussion on the future of Dubai real estate, featuring industry leaders including Ms. Sonia Waters – Head of Sales at AYS Developers; Mr. Ismael Al Hammadi – Founder and CEO of Al Ruwad Real Estate and Biznet Consulting; Mr. Nazish Khan – Chief Operating Officer of FIDU Properties; Mr. Loai Al Fakir – Chief Executive Officer – Provident, Mr. Denis Donovan – President Reelly AI, Mr. Spencer Lodge – Award-winning podcast host & business strategist and Dr. Nour ElSerougy.

AYS Developers has quickly earned a reputation for delivering premium lifestyle developments that combine smart living, sustainable design, and long-term value. Known for using top-tier European brands, smart home technology, and world-class amenities, AYS sets itself apart through a commitment to timeless quality—and a client-first approach that extends well beyond handover. The developer is all set to launch its series of ultra-luxury projects worth a Billion Dirhams under its prestigious Heritage Collection in the city’s most coveted location – Dubai Islands.

These upcoming projects by AYS in Dubai Islands are a prime example of its vision in action. These developments will be part of Dubai’s 2040 Urban Master Plan, which focuses on sustainable urban expansion, quality of life, and dynamic tourism growth. With over 80 hotels, world-class wellness hubs, and a strong infrastructure pipeline, Dubai Islands represents a next-generation opportunity, and AYS Developers is poised to lead it.

The event took place in collaboration with Al Safi Bank, first Islamic bank established within the Astana International Financial Centre (AIFC), offering Sharia-compliant financial services to international clients. The bank specialises in cross-border transactions, foreign exchange operations, ethical banking solutions, and innovative money services tailored for a global audience.

Yulia Loshchukhina, CEO of AYS Developers, said:
 “We don’t just build homes; we build legacies. Breaking a world record is symbolic of how we think: bold, forward-looking, and grounded in real impact. It’s a surreal feeling to have achieved something so monumental, we’re proud to champion education, innovation, and investment in Dubai through this landmark event.”

Sonia Waters, Head of Sales at AYS Developers, added:

“This achievement is a testament to what happens when vision meets action. Seeing thousands of industry professionals united by a shared commitment to excellence was truly powerful. At AYS, we’re not just selling properties: we’re shaping the future of real estate in Dubai, one bold step at a time.”

Dr. Nour ElSerougy, Real Estate Mentor and Host of the Training Session commented:

“Hosting this session was about more than setting a record; it was about creating a legacy of education. We brought together a community of professionals passionate about growth, and I believe this moment will mark a turning point for the industry in the region.”

Mr. Mohammed Mousa, CEO of Innovation Experts Real Estate Institute added:

“What began as a bold vision has now become a historic milestone. Breaking the record was never just about numbers — it was about igniting a global movement in real estate education. From the heart of Dubai, we’ve shown what’s possible when passion, purpose, and people come together. This achievement is a testament to what our industry can accomplish when we dare to aim higher.”

Continue Reading

عقارات

“مجموعة روشن” تطلق برنامج “ROSHNEXT” لتعزيز الابتكار في القطاع العقاري

Published

on

By

أعلنت “مجموعة روشن”، المطور العقاري الرائد متعدد الأصول في المملكة العربية السعودية وإحدى شركات صندوق الاستثمارات العامة، عن إطلاق برنامج “ROSHNEXT”، الذراع الابتكاري للمجموعة، والذي يستهدف تطوير تجارب تتمحور حول الإنسان من شأنها تسريع وتيرة النمو وتعزيز التعاون ووضع معايير جديدة في القطاع العقاري. سيقود برنامج “روشن نكست” مسيرة الابتكار من خلال تعزيز التعاون مع مختلف الشركاء وتبنّي أحدث التقنيات وتسريع تحويل الأفكار الجديدة إلى حلول ملموسة تصنع الفرق في مستقبل التطوير العقاري، بما يتماشى مع رؤيتها في ترسيخ مكانتها كمطوّر عقاري رائد يقود الابتكار النوعي والتحوّل في القطاع العقاري.

ويأتي إطلاق “ROSHNEXT” تأكيداً على التزام مجموعة روشن بالابتكار كركيزة أساسية من ركائزها الاستراتيجية، حيث أطلقت مؤخراً عدداً من المبادرات الريادية، من أبرزها “تجربة روشن المتنقلة” التفاعلية، ونسختان من “روشن هاكاثون”، إلى جانب تطوير منصة رقمية متكاملة تدير جميع المعاملات العقارية، ويساهم حالياً في نمو نحو نصف حجم مبيعات المجموعة. بالإضافة إلى ذلك، أقامت المجموعة بنجاح نسختين من مبادرةVisionaries  المخصصة للموظفين، والتي أثمرت عن أكثر من 125 فكرة مبتكرة ومئات الساعات من التدريب المقدّمة للموظفين. وتستعد المجموعة حالياً لإطلاق النسخة الثالثة من المبادرة، والتي ستشمل موظفيها إلى جانب مجموعة من الشركاء الخارجيين.

 سيعمل البرنامج على تسريع وتيرة شراكات المجموعة مع أبرز مراكز الابتكار الرائدة على المستويات المحلية والإقليمية والدولية، كما سيدعم التوسع في الاستثمارات الموجّهة نحو المشاريع الناشئة المرتكزة على التحول الرقمي، بما يعزز مكانة المجموعة كمركز لاحتضان الأفكار والمبادرات المستقبلية. وسيقوم برنامج “ROSHNEXT” بتوظيف استراتيجية المجموعة متعددة الأصول لتجربة حلول وأفكار جديدة في قطاعات متنوعة.

من خلال “ROSHNEXT”، تسعى المجموعة إلى تعزيز الكفاءة وخلق قيمة مضافة، مع التركيز على جوانب متعددة من الابتكار لتحقيق تأثير أوسع. ويتضمن ذلك استكشاف فرص تتجاوز نطاق العقار التقليدي بهدف تنويع مصادر الدخل وتطوير منظومات جديدة، إلى جانب وضع الإنسان في قلب عملية الابتكار لتعزيز مفاهيم الرفاهية ودعم جودة الحياة من خلال توظيف التقنيات الذكية والمفاهيم المعمارية الحديثة.

يُعد “ROSHNEXT” محوراً أساسياً للابتكار في القطاع العقاري، إذ يهدف إلى تمكين مبادرات رائدة تُسهم في تشكيل مستقبل القطاع، وتنويع الاقتصاد الوطني، وتعزيز جودة الحياة بما يتماشى مع مستهدفات رؤية السعودية 2030.

Continue Reading

عقارات

https://carsnews.online/2025/05/04/dar-wa-emaar-launches-the-saraya-al-sharq-project-in-dammam-in-partnership-with-nhc-with-an-investment-volume-of-750-million-riyals/

Published

on

By

 

 

 Dar Wa Emaar Real Estate Investment & Development Company has announced the launch of its latest residential development, “Saraya Al Sharq,” in partnership with the NHC. The project involves an investment valued at SAR 750 million in Al-Wajeha destination, Dammam, as part of the company’s ongoing commitment to meeting the evolving needs of Saudi families and supporting the Kingdom’s Vision 2030 goal of increasing homeownership to 70%.

Spanning over 410,000 square meters, “Saraya Al Sharq” offers 616 residential units, making it the newest addition to the acclaimed “Saraya” series by Dar Wa Emaar. The project has been designed in line with the highest construction and urban planning standards, providing four distinct unit models tailored to suit Saudi households’ diverse lifestyles and aspirations.

Strategically located near Riyadh Main Road and close to key landmarks such as King Fahd International Airport, hospitals, schools, and universities, the development offers residents integrated amenities, including retail and medical centers, mosques, dedicated walking paths, and lush green spaces, with 28% of the total area reserved for parks and landscaping, providing a holistic and elevated living experience designed for modern family life

“Saraya Al Sharq” stands out for its diverse range of spacious residential units, ranging from 200 to 360 square meters. The development offers four thoughtfully designed unit models, including three models with four-bedroom and one five-bedroom options, catering to various family needs. The project also features energy-efficient lighting, expansive glass façades that maximize natural light, and a selection of premium materials that reflect attention to detail and construction excellence

Amr Fakhry Elfeky, Executive Director of Development and Investment at Dar Wa Emaar, commented: “The Saraya Al Sharq project is a natural progression of our successful ventures in the Eastern Province, executed in partnership with NHC, including landmark developments such as Saraya Al Bahar and Saraya Al Ghoroub. This underscores the profound trust placed in Dar Wa Emaar by both our clients and NHC. The project further solidifies our enduring commitment to meeting the dynamic needs of the real estate market over nearly two decades through the delivery of innovative, high-quality projects that exceed customer expectations in terms of design, construction standards, and integrated amenities”

It’s noteworthy that “Saraya Al Sharq”  creates a fully integrated community to foster growth and prosperity. In collaboration with several financial institutions, it offers innovative financing solutions to facilitate homeownership for citizens. The project targets a wide range of potential homeowners, with prices starting at SAR 797,000, making the homeownership process more flexible and seamless

The project’s units are designed to meet the diverse needs of modern family living, offering a range of amenities and thoughtful designs that ensure long-term comfort and quality.

Since 2007, Dar Wa Emaar has maintained its leadership in the real estate market by developing thousands of residential units across various regions of the Kingdom. Through its diverse projects, the company contributes to enhancing the quality of life by addressing the varied needs of citizens and residents. The company plays a crucial role in bridging the housing gap and driving sustainable growth within the Kingdom’s real estate sector

Continue Reading
Advertisement

Trending